Den tasmanska djävulen, även kallad pungdjävul, är ett köttätande pungdjur som kommer från Tasmanien, en ö som också är en delstat i Australien. Den tasmanska djävulen har en storlek som går att jämföra med en mindre hund och är väldigt muskulös och kraftig. Den har svart päls och är ett rovdjur med ett av de kraftfullaste betten om man mäter det i förhållande till djurets kroppsmassa.

Den tasmanska djävulen är som mest aktiv på nätterna, det är främst då den rör på sig och passar på att äta. Dieten består dock till största delen av kadaver, men det händer att den jagar mindre djur. Den tasmanska djävulen slösar dessutom inte bort någonting och förutom själva köttet och organen, äts även ben, hud och päls.

Den tasmanska djävulen föds tillsammans med upp till 29 syskon drygt tre veckor efter befruktning. Ungarna lever sedan i pungen hos mamman där de flesta tyvärr dör på grund av att mamman endast har fyra spenar vilket gör att inte alla ungar kan dia och därmed överleva. De överlevande ungarna stannar sedan kvar hos mamman i minst 100 dagar innan de börjar komma ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *