Katter och hundar är de vanligaste husdjuren i Sverige. Men det finns även andra husdjur och du kan läsa mer om det i följande text.

Akvariefiskar

Akvariefiskar är en av de vanligaste husdjuren eftersom de glädjer många pälsdjursallergier. Det finns många olika varianter av akvariefiskar såsom guldfisk, neontetra och guppy. Om akvariet sköts på rätt sätt och fiskarna inte får några sjukdomar kan de överleva länge.

Kanin

Kaniner är ett annat vanligt husdjur. Det finns flera olika kaninraser och kan användas som sällskapsdjur. Men det är också vanligt att kaninen används för träning i olika sporter och det är särskilt populärt med kaninhoppning.

Fågel

Det finns flera olika sorters fåglar som används som husdjur eller sällskapsdjur. Några exempel på vanliga fåglar är undulat, kakadua och ara. De kan flyga fritt i hemmet men det är bra om de har en bur så de kan vara ifred och göra ifrån sig när de behöver det.

Hamster

Hamstern är en sorts gnagare av mindre storlek vilket gör att de får plats i många hem och är därmed ett av de vanligaste husdjuren. Det finns flera olika hamsterarter. De mest populära är guldhamster, dvärghamster och gerbil.