Att skaffa katt är oftast inte något som man bara gör från en dag till en annan. Därför kan du i det här inlägget få några tips på saker som är bra att tänka på inför att du ska skaffa katt.

Stamtavla

Om du vill köpa en renrasig katt behöver du se till att den har en stamtavla. Det är viktigt för att du ska kunna försäkra dig om att katten är framtagen under bra omständigheter och för att du ska kunna spåra eventuella sjukdomar. Planerar du att avla på katten eller ställa ut den behöver den ha en stamtavla.

Kattlåda

När du skaffar katt är det viktigt att den har en kattlåda. Kattlådan fyller du med kattsand som du byter ut med jämna mellanrum för att minska risken att det ska börja lukta i hemmet. Det kan ta lite tid innan katten börjar använda lådan men det är viktigt att det finns en för att du ska skapa bra förutsättningar för både dig och din katt.

Mat och vatten

Det är viktigt att din katt har näringsrik mat för att den ska kunna äta sig mätt och må bra. Sedan bör den alltid ha tillgång till färskt vatten.