När du skaffar katt ska du även säkerställa att du kan ge katten det den behöver för att den ska må bra och vara säker. Kanske behöver du ändra dina vanor och inte låta vissa saker ligga framme, byta ut växter, inte ha öppna fönster osv. Precis som för människor och andra djur, händer det dessvärre att katter blir sjuka och behöver undersökas och behandlas av veterinär. Då det är kostsamt kan en kattförsäkring ge dig som kattägare en ekonomisk trygghet.

För att få den kattförsäkring som passar dig och din katt bäst, är det bra att jämföra olika försäkringar och se vad som skiljer dem åt. Det kan vara skillnad i både kostnad, självrisk, villkor och de ersättningar du kan ha möjlighet till om du någon gång behöver utnyttja försäkringen.

Kattförsäkring ger en ekonomisk trygghet

Det är väldigt dyrt med veterinärkostnader, och det krävs inga större skador eller sjukdomar för att summan ska bli stor. En kattförsäkring kan ge dig en ekonomisk trygghet i vetskapen om att om något händer, kan du eventuellt få ekonomisk ersättning från försäkringsbolaget och därmed kanske du inte behöver stå för hela veterinärkostnaden själv. Står du däremot utan en kattförsäkring så kan en del undersökningar och behandlingar snabbt bli för dyrt, även för den med en buffert på bankkontot. Skulle din katt bli sjuk eller skada sig så är det din skyldighet att ta den till veterinär så att katten kan få den hjälp den behöver.

Viktigt att skydda katter och se över säkerheten

Det ses som en självklarhet att ett hem ska barnsäkras om barn finns i hemmet, och på samma sätt bör du se till att hemmet är säkert för din katt eller andra djur du kan tänkas ha. Säkerheten är viktig när du har katt, så sätt dig in i vad som kan vara farligt för katten så att du kan ombesörja säkerheten på rätt sätt. Det kan röra sig om allt från att plocka bort saker som katten kan tänkas svälja, såsom hårsnoddar och annat som kan katten kan uppfatta som leksaker, till livsmedel eller blommor som kan vara giftiga och farliga för katten. Det kan även gälla fönsterskydd som gör att katten inte kan falla eller hoppa ut från fönster och skada sig.